Liten interiør oppdatering

En liten forandring i stuen hjelper alltid.
Er det noe man aldri blir ferdig med så tror jeg det er å innrede hus.
Det er ikke store forandringen vi har gjort men den er stor nok til at det vises.
Ikke bry dere om fargen på veggen, vi skal få malt den i samme farge som resten av leiligheten når vi har fått lappet tapeten som er revet i stykker av forrige som bodde her.


FacebookInstagram

Date night

Hei dere alle flotte fantastiske lesere.

I går var det endelig klart for en aldri så liten date for å pleie kjærligheten, vi dro ut å spiste på Egon før vi dro på kino for å se Annabelle 3.
Jeg må si at dem skuffer aldri, filmen var utrulig bra.
Men jeg kan ærlig si at det var utrulig fint å bare ha litt kjæreste tid og dra ut igjen.

Noen flere enn bare meg som gleder seg syyyyykt til Løvenes Konge? 😀

FacebookInstagram

Ingen som deg fortjener ett liv med dyr

Jeg bare føler for å få ut litt frustrasjon her.

Folk skaffer seg dyr og finner plutselig ut at nei vi kan ikke ha dyr lenger for vi er begrenset til å kunne reise som vi vil.
Vi slipper den ut å lar den bo ute, eller vi dumper dem i en grøft.

Hva er det folk tenker på? eller tenker med kan vi jo heller spørre om?

Folk finner ut i Mai-Juni måned at vi slipper dyrene ut eller vi er suuuuper allergiske. Vist du er allergisk hvorfor skaffet du/dere ett dyr da?

Og hvorfor ble du plutselig allergisk i Mai/Juni?

Jeg er en dyreelsker, ja selvfølgelig spiser jeg kjøtt, men det er slik vi mennesker er vokst opp, jeg spiser ikke mye kjøtt jeg spiser egentlig ganske lite å jeg er svært kresen når det gjelder kjøtt også. Å jeg har ingen verdens ting i mot verken Veganere eller Vegetarianere.

Men det jeg har noe i mot er måten folk behandler dyr på, de kjøper seg hund gjerne en veske hund for den er jo så søt, men så kommer de til ett punkt ¨ hei vi kan ikke reise vi har ingen som kan passe denne hunden/katten/kanin ¨ ja uansett dyr så enten må vi droppe ferien eller så må vi kvitte oss med dette dyret. Men folk har ikke tid til å vente på at dyrene skal bli omplassert/solgt ja uansett så de dumper de i grøfter, slipper de ut å later som at dyret har stukket av.

Jeg forstår godt at Dyrebeskyttelsen i alle fall her i Tromsø har gått til streik fordi det er alt for mange løshunder/Katter i disse sommer månedene, kommunen vil ikke hjelpe til. Så dyrebeskyttelsen har gått til streik å latt Politiet å andre måtte ta i mot alle disse telefonen å dyrene.
Jeg kom over ett innlegg på facebook siden til dyrebeskyttelsen Tromsø i dag. Tenker jeg skal legge det ved her for dette er verdt all sin tid for lesing, spesielt til katte eiere.

¨

ELENDIGHET I HELE TROMS!
Denne pressemeldingen gikk ut til alle landets aviser like før helga, og vi tenker det kan være greit å fortelle litt om hvordan vi opplever situasjonen i Troms fylke. Det kan oppsummeres med ett eneste ord: KRISE!

Rekordmange mennesker fikk plutselig påvist “allergi” i perioden midten av mai til slutten av juni. Kan det ha sammenheng med langhelger med ekstra fridager, som 17. maihelga, pinse og Kristi Himmelfartsdag? Resultatet for oss i DBT var et rush av mennesker som ikke kunne ha kattene sine lenger. Alt fra kattunger på under året, til gamle, trofaste familiemedlemmer på 14-16 år fikk vi henvendelser om vi kunne ta imot. Det er rett og slett hjerteskjærende, spesielt for de eldre dyrene som er sårbare da de ikke har like lett for å finne seg til rette uten den kjære familien sin, på et nytt sted med fremmede folk og dyr.

Folk har blitt flinkere til å melde fra når de ser dyr som går ute og lider. Vi har fanget inn flere katter, blant annet på Storsteinnes, Lavangen, Olderdalen og i Oksfjord med så store skader og uhelbredelige sykdommer at de ikke lot seg redde. FIV er påvist i år i Lavangen, Harstad, Oksfjord, Storslett, Storsteinnes og senest i går på Torsmoen på Senja.
Uansvarlige katteeiere som ikke sørger for at dyrene deres er kastrert og ID-merket før de slippes ut, er grunnen til at frivillige bruker sin dyrebare fritid og gråter over lidelsene disse kattene er utsatt for. Dette er en påkjenning som mange ildsjeler ikke klarer leve med over så lang tid. Det er aldri gøy å dra til veterinæren med en katt som man vet ikke kommer ut derfra med livet i behold 💔

Uansvarlige katteiere som synes det er så koselig med kattunger bidrar til at problemet med hjemløse katter øker. Mange av disse uansvarlige katteeierne gir kattunger bort til hvem som helst via f eks finn.no, gratis. Det lille livet er mindre verdt i kroner og øre enn ei sjokolademus fra smågodthylla på Coopen… Folk leter ikke (godt nok) etter kattene sine når de forsvinner hjemmefra. Mange forviller seg, og formerer seg ukontrollert, og store kolonier med forvillede katter kan dermed oppstå. Det er i slike ansamlinger med katter det florerer med sykdommer. Klamydia, øremidd, skavanker som skyldes innavl, FIV, innvollsparasitter… Vi har sett det meste så langt i år.

Ofte er det snille mennesker som ikke klarer se på at de hjemløse kattene sulter og lider, og starter å mate dem. Dermed blir mange, uten å være klar over det selv, definert som dyreeier av myndighetene. Oppryddigsaksjonen på Olsborg for 2 år siden hvor akkurat dette skjedde, kostet DBT som frivillig organisasjon over 250 000 kr. Det offentlige tok ingen av regningene da de anså disse kattene som eid av familien på gården fordi de ble matet der, og fikk ly i en falleferdig låve.

Det er problematisk for den generelle dyrevelferden blant katter at mange veterinærer venter for lenge med å kastrere kattunger. Vi er klar over at fagmiljøet er delt i synet på tidlig kastrering, men vår holdning er klar: INGEN katter skal slippes ut før de er kastrert og ID-merket. Skal vi få bukt med problemet med hjemøse katter, er tidlig kastrering et effektivt virkemiddel. Vi kastrerer alle kattunger når de veier 1500 gram, slik at ingen katter forlater DBT uten å være kastrert og ID-merket først. Vi håper flere veterinærer, spesielt på bygda, kan ta problematikken innover seg og endre praksis.

Til nå har vi i DBT brukt over 800 000 kr bare på veterinærbehandling på katter som er overlatt til sin egen skjebne av uansvarlige mennesker. Obligatorisk ID-merking må til slik at fakturaen kan havne hos de ansvarlige, og ikke hos en frivillig organisasjon.

Akkurat nå har vi inne over 200 katter som trenger nye hjem. Kapasiteten vår er helt på bristepunktet, og de fantastiske fosterhjemmene våre har ryddet plass til langt flere katter enn hva de anser som greit i det daglige. Det setter vi umåtelig stor pris på, men pågangen utenfra er helt enorm. Vi er i en situasjon hvor privatpersoner som trenger hjelp må avvises, katter som trenger hjelp blir gående ute, og de store prosjektene med kolonier på Senja og i Kåfjord er på vent. Vi trenger sårt større kapasitet, og da fortrinnsvis folk som kan åpne hjemmet sitt for en voksen katt. Fosterhjem kan være både familier, enslige, eldre og unge. Noen katter trives på 30 kvm, andre trenger boltreplass. Vi trenger også at noen tilbyr en katt et permanent hjem, slik at fosterhjemmet kan ta inn nye dyr. Ikke alle kattene våre er annonsert ennå, så ta kontakt på e-post om du vil bli fosterhjem eller adoptere:

[email protected]

Fortvilt hilsen fra Hege, leder kattegruppa DBT

Del gjerne 🐱 ¨

Dette er så trist lesing at jeg rett å slett ikke har ord lenger. Dyr har like mye rett til ett godt liv som det vi mennesker har her i verden. De er like mye verdt som det vi er og av å til liker jeg å tro at de er mer verdt enn de menneskene som ødelegger livene til dyrene med å skaffe seg ett dyr for så å bare kaste det fra seg.Takk dette var dagens utblåsing fra min side…

FacebookInstagram

Blogger jeg følger

Jeg har lest ett par mamma blogger, ganske lenge før jeg ble gravid å fikk barn selv. Men mange av disse følger jeg enda. Og det er mange ganger jeg blar meg gjennom bloggen deres å får tips/inspirasjon til hva jeg kan blogge om.

I utgangspunktet er dette en blogg der jeg skal fortelle om hverdagen å det som faller meg inn.
Men som oftes har jeg skrivesperre å den har virkelig tatt meg hardt denne gangen. Jeg føler det er så lite å blogge om så jeg håper det kommer masse inspirasjon nå som vi skal på ferie å man kommer til andre omgivelser så man kan hente inn litt ny inspirasjon.

Jeg leser blogger som f.eks

https://pilotfrue.blogg.no

https://speiltvillingene.blogg.no

https://mammasom16.blogg.no

Utenom disse mamma bloggerne så leser jeg blogger som…

https://stina.blogg.no

https://sophieelise.blogg.no

https://isabelleeriksen.blogg.no

https://konatil.blogg.no

https://martinelunde.blogg.no


FacebookInstagram

 

Søndagen vår

I helgen eller fra Lørdag til Søndag hadde vi det nyeste familiemedlemmet på overnatting for første gang.
Det gikk kjempe fint å ha han på overnatting og han hadde virkelig godt av å være litt her å borte fra mamma, han er kjempe avhengig av mamma så de hadde godt av å få være borte fra hverandre begge to.

Vi tok oss en tur til Leos lekeland i går etter vi hadde kjørt Flame hjem, det syns Emma var kjempe morsomt å hun har ikke snakket om noe annet enn hoppeland som hun kaller det.

FacebookInstagram

Du vet du er blitt mamma eller pappa når…

1…du snakker om konsistensen på barnets avføring rundt middagsbordet – og kan ikke forsto hvorfor alle andre rynker på nesa.

2 …du føler behov for å fortelle alle dine 345 venner på Facebook om selvfølgeligheter, som at lillegull har fått sin andre hjørnetann og at junior har lært å rulle rundt fra mage til rygg.

…du hører deg selv si til nybakte mødre at den første tiden bare flyr i vei. Til tross for at du husker inderlig vel hvor irritert du selv ble når andre sa akkurat det til deg.

…du på det som luksus å få sove sammenhengende helt til klokka 07.00.

…du har større glede av å shoppe klær til babyen enn til deg selv.

…du blir nødt til å godta at andre kommenterer kroppen din.

Kjenner du deg igjen i noen av disse? 🙂

FacebookInstagram


Fant ett bilde av oss som ble tatt i April i fjor <3

Gratulere med dagen

Gratulere så masse med dagen kjærsten min!
Jeg håper du får en super dag sammen med meg og Emma, vi har jo feiret deg litt allerede.
Feiringen skal vi fortsette med når Emma våkner fra lurer sin, da skal vi ut å spise middag.

Som dere sikkert har fått med dere øverst i innlegget så har kjæresten min bursdag <3 Hipp Hurra

Så dagen i dag går til å feire han, i dag er jeg også å se på familielivet snappen der dere kan følge oss gjennom dagen i dag.

I dag fikk vi endelig kjøkkenbord, så nå kan vi endelig spise middag normalt igjen å ikke måtte sitte i sofaen 😀

FacebookInstagram

Jeg begynner å bli smålig irritert

Er det bare jeg eller begynner dette å gå litt for langt?
Jeg er faktisk veldig glad for at jeg er nødt til å godkjenne kommentarene mine.
For hvert innlegg jeg poster får jeg kommentarer fra disse folkene som skriver at de har slått opp med kjæresten, å som ønsker uforpliktende *** , hvert eneste innlegg jeg har postet så har det kommet alt fra 1 til langt flere slike  kommentarer. Er det ingen måte å bli kvitt de på uten om å blokkere ipadressen? Jeg har vært innom flere blogger jeg følger som får slike kommentarer.

Man tror man får kommentarer som omhandler innlegget men det er samme greia hver gang, de skriver det samme men bruker forskjellige navn.

FacebookInstagram

Alenetid

God morgen, ble ekstra tidlig opp for vårs del i dag, men vi får jo bare hele dagen med oss.

I dag tenkte jeg å snakke litt om det med ¨Alenetid ¨etter man har fått barn, som jeg nevnte forrige uke var at jeg skal begynne å snappe for ¨Familielivet ¨sin snap, og denne ukes tema handler nettopp om alenetid etter man har fått barn.
Jeg skal være på snappen fra vi står opp til vi legger oss nå på Lørdag. Jeg tok over snappen på Søndagen så jeg fikk øvd meg litt på det å prate til ett kamera, men jeg tror det skal gå ganske så greit, det er jo trossalt bare kjæresten å Emma som er rundt meg.

Jeg tror som de fleste med barn vet at alenetid er ikke noe man bare kan få seg når man har fått barn.
Jeg kan gå på do bare for å få litt alenetid å pusterom, men selv der er man aldri alene, i alle fall ikke når man har småbarn 😛
Men så har man kveldene man kan bruke alene viss man vil, jeg bruker og glede meg til kvelden kommer å man kanskje kan få gått i dusjen for litt alenetid, men samtidig syns jeg det er ganske så kjedelig når hun legger seg for da er det heller ikke så veldig mye å finne på annet enn å rydde, se på tv , skrolle på sosiale medier også legger man seg gjerne selv en stund etter på.
Det har faktisk skjedd mange ganger at jeg har sovnet lamme Emma når hun har spurt om jeg kan ligge å kose på ryggen hennes.
Så det å få alenetid er ikke noe man ender opp med hvergang.

Får dere mye alenetid dere med barn?

Jeg husker faktisk ikke hva jeg gjorde før jeg fikk barn, dette var noe mamma spurte meg om i går, hva gjorde du før du fikk barn?

FacebookInstagram

Sommerferien og litt nytt

Hei, syns jeg alltid starter innleggene med ¨ Hei, nå er det en stund siden sist ¨ men jeg prøver virkelig å komme meg tilbake på blogg fronten igjen å jeg tror kanskje det begynner å nærme seg noe snart. Nå er det jo bare 2 dager igjen av skoleåret 2018/2019 jeg tar sommerferie. Jeg håper jeg får mer tid til blogging og litt mer ting å blogge om i sommer.

Nå er det bare 2.5 uke igjen til vi kjører på ferie noe jeg gleder meg kjempe masse til, å da skal jeg prøve å få oppdatert så mye som mulig, minimum ett innlegg om dagen.

Jeg har vært så snill med meg selv at jeg har bestilt meg ny laptop til hjemme bruk men også til skolen til høsten når 2.året av Videregående starter igjen.

Jeg sitter nå å blogger fra den nye MacBook Air å er kjempe fornøyd så langt. Jeg har ikke fått utforsket den så veldig mye enda, men tenker å ta meg god tid til å gå igjennom den.
Dette er den første MacBook Air jeg har, jeg har tidligere hatt en iMac fra 2009, men den skal jeg kvitte meg med da den ikke blir særlig mye brukt, den blir bare stående å tar plass, og jeg har mer bruk for en laptop som jeg kan ta med meg rundt enn noe som ikke blir brukt å som bare tar plass.


FacebookInstagram

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top