Youtube favoritter

Jeg tenkte at jeg skulle fortelle dere om mine YouTube favoritter, eller er vell kanskje ikke favoritter, men de jeg ser mest på når jeg ser på YouTube.

Autovlog en person som vlogger om biler.

The FML Show er to personer Marthe og Fredrik som vlogger om alt mulig.

The Wilsons family er en familie som vlogger om hverdagen å alt annet, datteren dere har også en egen kanal Tiana hun har sitt eget merke å selger veldig godt på dette.

Isabelle Eriksen sin kanal følger jeg en del med på.

Martine Lunde følger jeg litt med på.

Føler alle disse youtuberen er begynt å dabbe av da alt liksom er brukt opp.

Nellie Krokstad følger jeg en litt.

Hanna Martine har jeg fulgt i noen år, jeg hører også på podcasten til hun å venninnen Lone.

Og selvfølgelig følger jeg selvsagt Bianca Ingrosso på både blogg, youtube og de andre sosiale mediene, hun ser jeg virkelig opptil.

Småbarn og dyr

Jeg fikk tips om jeg kunne blogge om Småbarn og Dyr så jeg tenkte jeg skulle skrive litt om det å fortelle hva jeg er oppvokst med å hva jeg syns generelt om barn og dyr.

Jeg er oppvokst med hund og generelt alt av dyr, vi har alltid hatt hund. Men jeg har også hatt hamster ( 2 stk) kanin (2 stk), jeg har også holdt på med hest. Men det er hund jeg alltid har trivdes best med.
Jeg har alltid sagt at mine barn skal vokse opp med hund og dyr, Emma fikk vokse opp med hunden min i nesten 2 år før han ble syk å vi måtte ta han bort. 3 måneder etterpå fikk vi ny familiehund, for vi er en familie som elsker dyr å når hunden vi hadde måtte tas bort, så ble det veldig tom i huset.

Barn har godt av å vokse opp med dyr fra de er babyer det er mange fordeler, å en av de er at man har mindre sjanse for allergi vist man har hund eller dyr generelt i hus fra barna er babyer.

Det reduserer sykdom

Selv om mange foreldre er bekymret for deres barns helse, hvis de har barn og kjæledyr som bor sammen, er det godt for utvikling og styrking av barnas immunforsvar.

Det stemmer, hvis barna blir utsatt for et dyr fra en tidlig alder, vil de også bli utsatt for visse virus og bakterier. Derfor vil kroppene deres vite hvordan de skal produsere de riktige antistoffene for å håndtere dem. Å ha hunde- eller kattehår på gulvet er også en god ting fordi det reduserer sjansen for at barna dine utvikler en allergi med opptil 50%.

Kilde: Minedyr.com

Mandag er hverdagen i gang

På mandag starter hverdagen igjen for fullt, jeg fikk nemlig melding for bare noen dager siden at jeg er kommet inn på skolen på vg2, å gjett om jeg gleder meg dette året skal jeg også få klart å gjennomføre når jeg endelig er kommet så langt. Jeg skal være ærlig med dere å si at jeg har droppet ut 3 ganger fra Videregående skole, men nå har jeg ett helt annet fokus på skolen å utdanning, for jeg skal tross alt være ett forbilde for Emma. Å det at jeg har klart å kommet så langt som nå er bare helt utrulig, men jeg må få takket både kjæresten, å ikke minst familien som har hjulpet meg til å komme så langt som dette.
Jeg er så klar for å få andre året fullført.

Nå er vi nettopp kommet hjem i fra avskjedsfesten til tanten til kjæresten, hun skal ned til Afrika å jobbe som sykepleier i 6mnd+, det var kjempe koselig å være sammen med familien hans.

Følg meg gjerne på Instagram her og Facebook her

Er jeg en dårlig mor?

Er jeg en dårlig mor…

Når jeg lar barnet mitt se på tv?

Når jeg lar barne mitt se på videoer av seg selv på telefon?

Når jeg lar henne sitte i badebaljen alene mens jeg vasker klær/henger opp klær?

Når jeg lar henne leke alene mens jeg lager mat?

For å være helt ærlig så er ingen perfekte å det følger heller ikke med bruksanvisning med barnet når det blir født.
Vi er bare mennesker, vi lærer alltid av våre feil, vist alle er feil fri, så tror jeg virkelig denne verden er døds kjedelig, man lærer så lenge man lever, livet er ikke bare en dans på roser, av og til danser du på tornene. Er det noe jeg er så sinnsykt lei av så er det, disse såkalt mammapoliti, hvem i all verden har sakt at vi trenger dem? å hvor i all verden kom de i fra?

Jeg hører å leser for så vidt også der folk spør f.eks

Hvor lenge lar dere babyen deres se på tv?

Så kommer mammapolitiet med engang : ¨Vi har aldri på tv før ungene har lagt seg¨ eller ¨vi har ikke tv¨

Kom igjen da? Skal man liksom tro på det?
Det kan faktisk være grelt å ha en stund der barne kan se på tv eller leke for den saksskyld alene så man har tid til å pusse tenner, henge opp klær.

Hverdagen kan ikke stoppe opp selv om det er kommet ett barn i hus, livet går videre folkens.

Frieri

Jeg føler kanskje at jeg er veldig gammeldags vist man kan si det slik når det gjelder frieri, gifte mål og slikt.
Det er mange ganger jeg har tenkt okei vist du ikke frir så må jo nesten jeg ta det steget, men samtidig føler jeg det er helt feil vist en jente skulle fridd til kjæresten. Men nå er vi jo kommet så langt at det begynner å bli normalt at jenter frir, jenter frir til jenter, gutter frir til gutter, gutter frir til jenter og jenter frir til gutter.

Men jeg er der at gutter skal fri til jenter å ikke motsatt, jeg følger det er noe som gutter skal ha, det er noe de skal være stolt over å kunne gjøre å stelle i stand til kjæresten sin.
Det sies jo at hvert fjerde år ( skuddår) så kan dama fri til mannen, men ellers i året er det mannen som skal fri.

Hva syns dere? Skal alle kunne fri? Eller skal alle kunne fri?
Er du som meg å tenker at mannen skal fri, eller kunne du tenkt deg å fri selv? 🙂

Følg meg gjerne på facebook her og Instagram her

Ting jeg skal gjøre i August

Ting jeg skal gjøre i August

Male jeg skal få malt resten som er igjen å male i leiligheten, det gjenstår lister i alle rom, og alle dører.

Skole jeg venter også på svar om jeg kommer inn på 2.året på videregående, siden jeg nå er 25 år går jeg under voksenopplæringen. Jeg står foreløpig på venteliste på plass 9.

Bilen jeg må få fikset bilen, dette skal jeg gjøre selv vist jeg kommer inn på skolen vist ikke så må jeg bare bite i det sure eple å få den på verksted. Det koster å ha bil, det er ikke akkurat særlig billig.

Være mer aktiv jeg skal prøve å få vært mer aktiv på bloggen og instagram.

Følg meg gjerne på facebook her og Instagram her

Storbrann i Tromsø

I går var det en solfylt varm dag her i Tromsø, det er det for så vidt i dag også, jeg og Emma sov helt til 09:45 i går å kan ikke huske sist vi sov så lenge. Sist vi sov så lenge må ha vært når hun var baby, i alle fall jeg tror vi begge trengte det. Når vi sto opp kjørte vi til mamma for å spise frokost, før vi gikk en tur til fjæra for å kaste litt stein i havet.
Vi var noen timer hos mamma før vi kjørte hjem, siden vi skulle få besøk og for at Emma ikke skulle sovne i bilen.
Emma måtte ha seg en liten powernap i ut på ettermiddagen, men siden klokken var over 15:00 så fikk hun seg bare en halvtime, men det var mer enn nok.

Så sendte mamma bilder av at det var en masse masse røyk fra andre siden av byen, så ringte hun å jeg sa bare til kjæresten, kom igjen, kom igjen vi må ut. Vi prøvde å rope på Onkel å Tante også, men de svarte ikke så vi tok kikkerten med oss opp, de var på tur til å dra, men jeg stoppet de i døren å sa de måtte ut på verandaen å sjekke på andre siden. Vi trodde først det brant på søppelfyllingen, men fant ut at det var gamle Troms bildelesenter som nå heter Tromsø bildemontering.
Vi fulgte med brannen nøye, vi så selv flammen ut av taket uten å se i kikkerten, så la. det seg svart giftig røyk over Tromsø, vindretningen gikk en annen vei så vi fikk ikke noe røyk hjem mot oss, derimot der mamma bor ble det fylt med røyk. Det var helt sykt å følge med på. Så kom vi på at huset til mammaen til kjæresten holdt til der røyken nådde, hun var kjørt på hytten så vi var usikker på om det var noen der. Så vi kjørte Emma til mamma for så å kjøre over til huset å sjekke at alt av vinduer var igjen, heldigvis var onkelen hjemme så han hadde fått lukket alt av vinduer.
Det var så ille med røyk at enkelte fikk melding fra Politiet om å lukke alt av vinduer og holde seg innendørs til beskjed om noe annet.

Heldigvis har det gått bra å ingen menneskeliv gikk tapt, det var bare en som fikk brannskader men alt står bra til der å en annen ble sjekket for å ha inhalert røyk.
Brannvesenet har holdt på i hele natt for at det ikke skal være noe ulmebrann liggende.
Veiene rundt området ble stengt, folk kom seg ikke hjem vist de hadde vært ute, Politiet dirigerte bort alle som kom, politiet selv oppholdt seg ikke i nærheten da røyken ble på det værste.
Jeg har opplevd eller sett mange branner i løpet av de 25 årene jeg har levd, men denne tok virkelig kaken, dette er nok en brann man blir å huske i lang tid.


Vi så det ganske godt hjemme fra.

Følg meg gjerne på Instagram her og Facebook her

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top